Google G+
Google G+
Facebook
Pinterest
Speciaalbierencafe In de Kroeen Mechelen
In de Kroeen Mechelen - Brandbier - Amstel - Radler - Weizen
HOME

"Een Ontdekkingsreis door Bierland"
Bij In de Kroeën geniet u van bier. We hebben meer dan 150 soorten waarvan 13 op de tap:

 • Broeder Jacob Dubbel
  Val dieu Grand Cru
  Cuvée du Chateau
  Amarillo Sun
  La Chouffe
  Kasteel Rouge
  La Trappe Isi d’ore
  Wilderen Goud
  Brand  Zwaar Blond
  Brandweizen
  Tripel Kanunnik
  Amstel Pils
  Brand Pils

Gerrie is bierkenner en kan u goed adviseren. Geheel naar wens en met Gerrie's goed bedoelde advies, kan een biermenu worden samengesteld! Kom eens lekker bij ons genieten van het goddelijke nat. Proef bier uit verschillende landen. Wij organiseren ook bierproeverijen (v.a. 10 personen)!


Bierkaart In de Kroeën Mechelen Bierkaart In de Kroeen
HOME

Mogen wij dit glas voor je vullen?

Hopus - In de Kroeën Mechelen

De degustatie van de Hopus begint al voor het ontkurken (neen, het gaat niet om kroonkurk). Het manueel openen is ongewoon en nodigt onweerstaanbaar uit tot het proeven, het prikkelt de papillen van de liefhebbers van grote bieren. Boven de diepgouden kleur troont een mooie witte, smeuïge, stabiele schuimkraag. De brouwgist kleeft aan de bodem van de fles een komt vrij onder de vorm van kleine stofdeeltjes. Het  kan niet anders dan dat de liefhebbers van bier op gist zullen genieten. Onmiddellijk springen de aroma’s van hop en hoge gisting in de neus. Ze laten er geen twijfel over bestaan dat het hier gaat om een sterk en bitter bier dat typisch is voor de streek. Die indruk wordt nog versterkt door een sterke carbonisatie die zijn volledige kracht vrijmaakt. De aanzet is eerlijk en geeft direct een gevoel van bitterheid begeleid door een festival van hoptoetsen. In de mond herstellen de fruitige aroma’s van de hoge gisting en de mout perfect het evenwicht zonder de aanzet weg te drukken. De proever is zodoende voorbereid op het eindboeket: de na-bitterheid. Die afdoen als sterk, zou de waarheid tekort doen. Ze is hardnekkig, maar stoort niet. Ze is krachtig, zonder weerzin op te roepen. Ze is elegant, zonder weelderig te zijn.  Kortom: een volmaakte voorbereiding op de volgende slok.

Advies nodig? Vraag het aan Gerrie. Klik hier boven! Vul het formulier in en geniet van een GRATIS 5e biertje!

Weetjes:

Dubbel is een type bovengistend bier, gewoonlijk met een hergisting op fles. De kleur is middel- tot donkerbruin. Dubbel heeft een lager alcoholpercentage dan tripel; gewoonlijk rond 7%. Bekende dubbelbieren zijn  La Trappe DubbelWestmalle dubbelWitkap Pater DubbelGerardus Wittems Klossterbier enz.

Tripel is een zwaar bovengistend bier, met een hergisting op fles. De kleur varieert tussen blond en amber. Hij heeft meestal een sterke moutige en/of hopbittere smaak. Tripel heeft een alcoholpercentage van 7 tot 9%. Het hoge percentage komt niet noodzakelijk uit de hoeveelheid graan, er wordt eventueel suiker toegevoegd om het hoge alcoholpercentage te bereiken. Daardoor heeft tripel ook een hoger koolzuurgehalte.

Blond is een bier met een goudgele kleur. In principe is een blond bier van hoge gisting, blonde bieren van lage gisting worden doorgaans pils of dort genoemd. Net als bij deze ondergistende bieren wordt voor blond bier van lichte moutsoorten als pilsenermout gebruikgemaakt. Het alcoholpercentage kan variëren. De smaak van een blond bier is over het algemeen soepel.

Fruitbier wordt gemaakt door op het einde van het brouwproces, vlak voor het gisten begint fruit toe te voegen dat mee kan fermenteren. Traditioneel worden hiervoor steenvruchten gebruikt (kers, perzik, enz.), maar ook framboos, aardbei, banaan en appel zijn mogelijk.


Speciaalbierencafé In de Kroeën
Tel.: +31(0)43-4551262
Brandbier Amstelbier
Hoofdstraat 23 | 6281BB Mechelen
In de Kroeen Mechelen - Speciaalbierencaf'e
In de Kroeen Mechelen - Speciaalbierencaf'e
In de Kroeen Mechelen - Speciaalbierencaf'e
In de Kroeen Mechelen - Speciaalbierencaf'e